Filmverftet AS ble etablert 12. desember 2014 av 20 filmrelaterte bedrifter med base i Tromsø. Selskapet skal skape et kraftfullt knutepunkt for filmindustrien i nord. Gjennom å synliggjøre hverandre, dele idèer, kjøpe tjenester av hverandre og utvikle prosjekter sammen, videreutvikler vi vår profesjon og kompetanse.

Selskapet skal også utvikle et nettverk som er større enn det bedriftene i Filmverftet utgjør i dag. Når nordnorske bedrifter innen filmproduksjon står sammen blir filmindustrien styrket. Slik skal Filmverftet være en katalysator for utvikling og etter hvert en viktig representant for den voksende filmindustrien i nord. Filmverftet vil være det naturlige stedet offentlig og privat næringsliv kontakter når de har behov for kompetanse og tjenester innen filmproduksjon.

Filmverftet jobber for å legge til rette kontorfasiliteter i Søndre Tollbodgate 17 for partnerbedriftene. Vi leier ut gjestekontor og møtelokaler.

Som filmfaglig arena arrangerer vi filmfaglige seminarer og masterclasses, samt filmvisninger og work-in-progress-visninger. Vi er et formelt nettverk der vi synliggjør medlemsbedriftene på våre nettsider, i sosiale medier og andre steder det er naturlig.

Filmverftet er finansiert av Sparebank1 Nord-Norge, Innovasjon Norge og Norsk Kulturråd. I tillegg legger eierbedriftene i selskapet inn betydelige ressurser i prosjektet.

nike air max weiß damen